Saună la rece, cu bloggerii ieșeni

În weekend-ul trecut Lavinia a invitat bloggerii ieșeni la o experiență nouă, la Terra Centrum unde am luat o porție de aer din salină și câteva jeturi de aburi de azot lichid. Inițial, când am auzit de saună, credeam că-i de aia cu multe grade, și mă cam dădeam bătut, dar apoi am aflat că e vorba de fapt despre criosaună, o terapie total diferită, care se face la temperaturi de până la minus 195 de grade.

Am intrat neînfricat în uriașul „butoi” cu jeturi de azot lichid și am ajuns cu brio până la minus 137 de grade fiind depășit doar de Acsel cu minus 142 și Andrei cu minus 150 de grade. Credeam c-am să ies conservat de acolo, dar chiar mi-a plăcut, m-am simțit ca o placă de bază overclock-ată la maxim și scăldată în azot ca să nu se ardă.

Revenind la criosaună, este o noutate în materie de terapii ce îți ajută organismul să facă față mult mai bine factorilor externi. Faptul că corpul îți este expus la o temperatură foarte scăzută într-o baie de aburi foarte reci și uscați de azot lichid, aceștia determină producerea de endorfine și are multe alte efecte pozitive asuprea organismului și ajută la vindecarea diferitelor afecțiuni.

Pe lângă salină și saună la Terra Centrum mai poți alege și masaje terapeutice, anticelulitice şi de relaxare.

M-am distrat la rece cu Acsel, Andrei, Alexandra, Sorin, Iulia, Lavinia si Zaza.

 

  1. Cred ca mama m-a nascut in frigider, ca imi cam place!
    Scrii asta pe un tricou? :D

  2. Pingback: Blogmeet cu frig şi soare | Alexandra Bohan

  3. Pingback: Taina Timpului… » Blog Archive

Leave A Comment?